Breng kleur in je woonkamer met behulp van deze decoratie tips!

Wanneer je je woning een nieuwe uitstraling wil geven hoef je vaak niet je gehele meubilair te vervangen. Je kunt de woning ook opnieuw decoreren. Er zijn tal van verschillende decoratie trends. Hieronder worden een aantal van deze tips uitgelicht. Geef jouw woning een nieuwe uitstraling met onderstaande decoratie tips:

Foto’s

We worden steeds ouder en veranderen continu, ga eens aan de slag met foto’s. Wanneer je verschillende fotokaders combineert, denkend aan fotokaders met verschillende kleuren en patronen, kun je er ook jaarlijks weer nieuwe foto’s in doen.

Op deze manier hangt er toch een keer iets anders aan de muur of staat er een keer iets anders op het kastje. Hoe leuk is dat?

Kussens

Door kussenslopen zo nu en dan te vervangen creëer je een heel andere uitstraling van je woonkamer. Je kunt iedere keer kiezen voor bijvoorbeeld een andere kleur of een ander patroon.

Op deze manier kan je dus veel spelen met kleurgebruik in je woning. Zo zie je maar, er is weinig nodig voor een geheel andere uitstraling.

Tapijt

Het tapijt vervangen zou ik niet ieder jaar doen. Echter, zo nu en dan een ander tapijt kan wonderen verrichten. Op deze manier oogt je woonkamer al snel weer anders.

Tip: Wanneer je kiest voor een nieuw tapijt, kun je het oude tapijt ook weer verkopen. Óf kijk zelf eens naar een tweedehands tapijt, zo bespaar je ook nog eens veel geld.

Kaarsen

Door het combineren van kaarsen, in verschillende diktes en kleuren, kun je vaak weer een ander kleurtje creëren in de woning. Denk hierbij out of the box en houdt het niet veilig door maar één kleur te gebruiken.

Door zoveel mogelijk soorten en kleuren te gebruiken blijft het juist origineel en creëer je een speelse en leuke uitstraling.

Bloemen

Haal vooral zoveel mogelijk bloemen in huis. Door het kopen van bloemen, heb je bijvoorbeeld iedere twee weken een geheel nieuwe pronkstuk in je kamer. Wist je dat een bosje bloemen niet duur hoeft te zijn?

Tegenwoordig kun je namelijk zelfs een boeket samen laten stellen bij de Jumbo. Ook aan het eind van de middag op de markt kun je vaak een voordelig bosje bloemen scoren.

Schilderijen

Tot slot kun je veel doen met schilderijen. Schilderijen hoeven ook echt niet duur te zijn. Echter, ze brengen wel kleur en variatie in je woning. Ga eens rondstruinen op een rommelmarkt of in de kringloop in de buurt.

Ga op zoek naar leuke schilderijtjes voor je woonkamer. Op deze manier kun je je kamer steeds weer opnieuw een andere uitstraling geven.