project

Het gevarieerde leven van een projectmedewerker

Als je kiest voor de opleiding projectmedewerker dan kies je voor een leven met veel variatie en uitdagingen. Dat komt onder andere omdat je van begin tot einde betrokken bent bij de ontwikkeling van een project.

Elke fase is volstrekt anders en dat maat het werk uitdagend en leuk. Het begint natuurlijk allemaal met het maken van een planning. Daarbij probeer je in te schatten hoe het hele proces gaat verlopen. Dat houdt ook in dat je rekening probeert te houden met onverwachte situaties of hindernissen. Niemand kan in de toekomst kijken, dus er zullen alsnog verrassingen op je pad komen.

Het is handig dat andere mensen ook gebruik kunnen maken van jouw planning. Je moet er dus voor zorgen dat je een duidelijke en overzichtelijke planning maakt. Gedurende het project krijg je steeds andere taken in de schoot geworpen. Je bent veel met mensen aan het communiceren.

Vaak sta je tussen verschillende onderdelen van het project in en zorg je ervoor dat iedereen op één lijn zit. Een projectmedewerker laat alles zo soepel mogelijk verlopen.

Elk project is anders

Als een project is afgerond ga je verder met de volgende. Dat kan iets totaal anders zijn. Het kan zijn dat je betrokken bij het aanleggen van een sportpark, het doen van onderzoek of het organiseren van een concert.

Wanneer je ervoor kiest om een projectmedewerker te worden dan moet je houden van afwisseling. De mensen waarmee je werkt zullen ook voor een groot deel veranderen per project. Daarnaast zul je ook veel buiten de deur werken. Het is verstandig om zo nu en dan poolshoogte te nemen op de locatie zelf.

Zo krijg je goed inzicht over hoe het project verloopt en kun je inspelen op mogelijke verrassingen en obstakels. Bij Fabius kun je een gediplomeerde en bekwame projectmedewerker worden.