safety

Kies voor een goede veiligheidstraining

Met een goede veiligheidstraining op zak zorg je er als bedrijf voor dat er altijd iemand aanwezig is die weet wat te doen in het geval van calamiteiten. Een dergelijke training kun je op verschillende plaatsen volgen maar een goede mogelijkheid is bij een trainingslocatie van G4S.

Laat de certificaten altijd op tijd verlengen

Je kunt een keuze maken uit verschillende soorten veiligheidstrainingen. De eerste keuze die je kunt maken is die tussen een BHV of een EHBO cursus. Als het personeel hiervoor nog geen certificaat heeft kun je ze op een volledige cursus sturen waarin ze leren wat het in de praktijk inhoudt om op te treden mochten zich onveilige situaties voordoen op de werkvloer.

Als ze reeds in het bezit zijn van een certificaat is een herhalingscursus met regelmaat aan te raden. Dit is zelfs verplicht omdat de behaalde papieren anders verlopen. Tijdens een herhalingscursus wordt de kennis weer opgefrist en toegepast en worden de nieuwste technieken en ontwikkelingen op de vakgebieden behandeld. Zo is je personeel altijd weer goed op de hoogte.

Lees wat het allemaal inhoudt

Voor de inhoud van de diverse cursussen raadpleeg je het beste eerst even de website van G4S. Hierop vind je reeds de nodige informatie terug maar je kunt ook altijd contact opnemen met het bedrijf om te informeren naar wat er mogelijk is. Als je kiest voor een BHV cursus dan bestaan daarbinnen ook nog diverse onderdelen zoals een basistraining of een opleiding waarin je leert werken met kleine blusmiddelen. Dit zijn slechts twee voorbeelden.

Training op speciale locaties

De cursussen worden gegeven op speciale trainingslocaties waarbij de aandacht op de praktijk komt te liggen zodat je het geleerde direct kunt uitvoeren. De cursussen duren veelal een dag en soms zelfs nog langer.