mentor

DAV mentor worden bij Kenteq

Een DAV mentor begeleidt leerlingen die de opleiding tot Deskundig Asbest Verwijderaar (DAV) volgen. De functie van DAV mentor is redelijk nieuw. Hij is recent opgezet om te zorgen voor professionele begeleiding. Dat verhoogt de veiligheid voor mensen die actief zijn als DAV.

Voor wie is de opleiding tot DAV mentor

Als je DAV mentor wilt worden dan moet je aan bepaalde eisen voldoen. Je moet zelf werkzaam zijn geweest binnen de asbestverwijdering. Het is de bedoeling dat je jouw ervaring en kennis overdraagt op jonge mensen.

Wat je allemaal leert tijdens de opleiding

De training duurt 2 dagen. Tijdens deze twee dagen wordt er aandacht besteed aan een aantal aspecten. Je moet als mentor kunnen functioneren en daarom in staat zijn om leeractiviteiten te leiden. Je leert hoe je helder moet communiceren met leerlingen. Dat is belangrijk als je ze bepaalde dingen uit moet leggen of wanneer je ze moet beoordelen. Je leert hoe je de progressie van studenten bij kunt houden. Aan het einde van de cursus worden deelnemers getest. Wanneer je daarvoor slaagt kun je aan de slag als DAV mentor.

Het belang van onderwijs

Met kennis kom je verder. Daarom is het belangrijk dat jonge mensen goed worden opgeleid. Zeker als het op veiligheid aankomt. Bij Kenteq zetten ze graag ervaringsdeskundigen in. Mensen die het werk zelf hebben gedaan zijn meestal de beste leraren. Zij weten wat de lastige onderdelen van een functie zijn. Door het delen van ervaring met jonge mensen kunnen zij in de toekomst het stokje van je overnemen. Een Deskundig Asbest Verwijderaar moet altijd zorgvuldig werken. Het is daarom van belang dat je altijd precies weet wat je doet. Een goed plan van aanpak is belangrijk. Deze is veel makkelijker op te stellen als je op de hoogte bent van de meest voorkomende gevaren en hoe je die kunt omzeilen.